Život udruga 23.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:37.

ZAGREB: DRUŠTVO MEĐIMURACA U NOVOM SJEDIŠTU

Nakon iseljenja iz prostora u zagrebačkoj Ilici 10, Zavičajno društvo "Međimurje" u Zagrebu svoj je novi dom ustanovilo u Gajevoj ulici, također u strogom centru glavnog grada. Simboličnom svečanošću otvorili su svoj novi prostor i u njemu primili župana Matiju Posavca i zamjenika ministra kulture Alena Kajmovića. Uime domaćina svim okupljenima obratio se predsjednik Zavičajaca pater Tonči Trstenjak, a pozdrave iz Čakovca donio je župan.

- Sjetni smo što napuštamo naš dom u Ilici 10, ali veseli zbog novog prostora. U konačnici, naše Društvo ne čini prostor, već ljudi. To se ne mijenja od samog osnutka i našeg prvog okupljanja. No bez sumnje, ovo je za nas ipak povijesni dan, uvjeren sam kako će biti za dobrobit cijele naše zajednice koju ćemo svaki dan okupljati u još većem broju. Posebno bih pohvalio rad i ukupan trud koji su u ovom Društvu svih ovih godina iskazali počasni predsjednik Danijel Režek i potpredsjednik Ivan Novak. Oni su omogućili stvaranje ovog pravog referentnog centra Međimuraca u Zagrebu - rekao je pater Tonči.

Župan Posavec je istaknuo svoj ponos realizacijom projekat, smatrajući da je sve to zajednički uspjeh svih strana pa tako i podrške koja stiže iz međimurskog administrativnog centra u Čakovcu. Župan smatra da je Međimurje najživopisnija hrvatska županija, što mu je potvrđeno dugim aplauzom, dok je zamjenik ministra Kajmović istaknuo slijedeće:

- Iako rodom nisam iz Međimurja, zbog ljudi kao što ste svi vi okupljeni u društvu, bez sumnje se osjećam kao pravi Međimurec i s ponosom mogu reći da je zahvaljujući vama - Zagreb bolje mjesto za život i rad svakome od nas. Ujedno vam zahvaljujem što sam i ja, zbog nove funkcije, dobio novi dom u našoj metropoli - rekao je Kajmović.

 

Svečanost otvaranja Doma Međimuraca u Gajevoj svojim je nastupom oplemenila mlada violinistica Ana Labazan Brajša, a svoj su doprinos i članovi Udruge studenata Međimura koji su pomogli u njegovu opremanju. (AL)

Izvor: 3139