Crna kronika 06.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Braća Mamić uhićena su na graničnom prijelazu Goričan

Na Graničnom prijelazu Goričan u sutobu oko podneva uhićeni su Zdravko i Zoran Mamić, potvrđeno je listu Međimurje iz neslužbenih izvora. S njima su bili i odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković. Uhićeni su po zahtjevu PN Uskoka i bit će prepraćeni u Zagreb. Uhićenje su potvrdili i u GNK Dinamu.

- Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti. Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović - objavio je i GNK Dinamo.

Iznenadio je izbor graničnog prijelaza, jer riječ je o granici s Mađarskom, a ne sa Slovenijom u kojoj su se Dinamovci pripremali. No na autocestovni prijelaz u Goričanu izbor je vjerojatno pao kako bi se zaobišli novinari. Igra mačke i miša traje još od petka. Već su tada u GNK Dinamu objavili da su Mamići krenuli prema Zagrebu, što je bila potpuna neistina. Novinarske ekipe čekale su ih u Murskom Središću, Trnovcu i Bregani, a na kraju su odabrali Goričan. Novi granični prijelaz u Goričanu nalazi se na autocesti, na mađarskom teritoriju preko rijeke Mure.

Izvor: 3140