Crna kronika 06.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Novo utapanje: oca osmero djece na Dravi potopila grana

Velika tragedija dogodila se u subotu 4. srpnja, u blizini romskog naselja Parag. Muškarac za kojega smo doznali da se zove Branko Oršuš sa suprugom, djecom i unucima pošao je na kupanje na rijeku Dravu. Otišli su do obližnje "Zelene struge" i odlučili se osvježiti. No u 13,16 sati Županijski centar 112 Čakovec primio je hitan poziv da se utopio muškarac.

- U subotu oko 13 sati u blizini naselja Roma utopio se muškarac rođen 1970. godine - potvrđeno nam je i u Policijskoj upravi međimurskoj. A više o tragediji za list Međimurje ispričao je Matijaš Oršuš iz Paraga, novoizabrani predsjednik Vijeća nacionalne manjine Općine Nedelišće.

- Branko je bio miran čovjek, nikad nikakvih problema. Uvijek je bio za zafrkanciju. I evo kako je zaglavio. Imao je osmero djece, a bila je tu i mala unučad. Priča se, ali to je zasad navodno, da ga je ispod vode zadržala grana, da se nije mogao osloboditi - kazao nam je Matijaš Oršuš. Ni policija nam zasad nije mogla potvrditi uzrok utapanja. Matijaš Oršuš dodao je da je tijelo, "kao što je to običaj kod njih", kod obitelji te da su u naselju već skupljali pomoć.

- Siromašna je to obitelj, evo i ja sam dao 100 kuna. Treba im pomoći, ali i Branka što prije pokopati. Tijelo je još u njihovoj maloj kolibi, a velike vrućine budu danas - kazao je Matijaš Oršuš. Dodaje da su zvali pogrebnika i stolara Darka Zamudu iz Gornjega Hrašćana kako bi ipak odveo tijelo do čakovečke bolnice pa ga vratio sat vremena prije sutrašnjeg pogreba. Od Darka Zamude doznali smo da je tijelo u jutarnjim satima u nedjelju prevezeno na Patologiju čakovečke bolnice.

Izvor: 3140