Arhiva 07.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

U ŠTRIGOVI ZAVRŠENA UMJETNČKA KOLONIJA 2015.

U Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi otvorene su dvije izložbe tijekom trajanja Umjetničke kolonije Štrigova 2015. Obje su na temu pete obljetnice ove kolonije koja okuplja umjetnike iz Grupe Contra i njihove prijatelje, redom slikare i skulptore.

Izložbe publici dočaravaju stvaranje na svim dosadašnjim kolonijama u našem briježnom kraju, kroz kameru Mire Martinića. Njegova izložba fotografija pod nazivom "5 godina Umjetničke kolonije Štrigova" ostaje u postavu do listopada, jednako kao i izložba Grupe Contra "Papiri: skice, crteži, studije, slike...". Izložbe su otvorene uz goste Jagora Bučana, Vjekoslava Kuliša i Matka Vekića te Ženski vokalni sastav Stridonne. Damjan Mikec kazivao je poeziju, a glazbeni dio programa bio je rezerviran za nedjelju. Nakon dva vikenda održavanja Kolonije, u štrigovskoj Crkvi sv. Marije Magdalene u nedjelju su koncert održali Zagrebački gitarski trio te Tamburaški sastav Trenk i Ivana Gazibara na terasi kafea Kult.

Time je kolonija zaključena, a podsjećamo da je u prethodnom vikendu obuhvatila otvorenje izložbe Mihaela Štebiha u MMČu- te koncerte u zgradi Doma sindikata Čakovec - Zagrebačkog kvarteta saksofona te Andreja i Tomača Petrača na violončelu i klaviru. Gudački kvartet Porin svirao je u Crkvi sv. Marije Magdalene minule nedjelje u Štrigovi. Za iduću godinu najavljena je šesta Umjetnička kolonija Štrigova koja će svojim programom ponovno nastojati oplemeniti kulturna događanja i scenu našeg kraja.

Organizatori i domaćini kolonije bili su Turistička zajednica Štrigove i Antun Horvat.

Izvor: 3141