Arhiva 08.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Vatrogasci sa sonarom sele na Preloško jezero i kanal prema Donjoj Dubravi

Potraga za Ivanom Fogadić (29) iz Totovca i njenim sinom Patrikom (5) koji su u noći na ponedjeljak oko 2 sata ujutro otišli od kuće sivoplavom astrom čakovečkih registarskih oznaka nastavlja se.

 

15.00 - I danas, policijski službenici Policijske uprave međimurske nastavili su potragu za nastalim članovima obitelji Fogadić. Zajedno s pripadnicima  Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, oko 12 sati nastavili su s pretraživanjem vodenih površina akumulacijskog jezera HE Donja Dubrava. Kao i jučer, dno jezera i derivacijskog kanala pretražuje se uz pomoć prijenosnog sonara. Također, Policijska uprava međimurska intenzivno surađuje s drugim policijskim upravama u cilju pronalaska nestalih osoba, kao i s članovima njihove obitelji.  Svake večeri, članovi  "Zero Gravity“ paragliding kluba Varaždin iz zraka pretražuju lokacije uz rijeku Dravu i akumulacijska jezera te im se zahvaljujemo na svesrdnoj pomoći. Za sada sve poduzete mjere i radnje nisu rezultirale pronalaskom nestalih osoba - objavila je Policijska uprava međimurska.

 

 

11.00 - Tijekom srijede pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec sa čamcem i sonarom s Varaždinskog sele na Preloško jezero. Pretražit će i odvodni kanal dubok desetak metara koji od turbine vodi prema Donjoj Dubravi. Inače, veći dio pretraga na međimurskom području je dovršen te su preostale još neke mikrolokacije, na temelju dojava građana putem Nacionalne Evidencije Nestalih Osoba (Neno). Zahtjevno porječje Drave pretraživali su i motociklisti.

 

9.00 - Pretraga jezera HE Čakovec i HE Dubrava (Varaždinsko i Preloško jezero) 7. srpnja nije dala rezultata, iako je korišten i sonar Javne vatrogasne postrojbe kojim je pretraživano dno. Poslijepodne su međimurski policajci s HGSS-om pretraživali obalu starog toka Drave od Šemovca prema Otoku. HGSS-ovci su pri tome upotrijebili i tri čamca. U zraku je bio i policijski helikopter koji je nadletio područje na koje je policija sumnjala, no ništa nije pronašao. Doletjet će iz Lučkog tek kad se javi neka nova indicija. U sumrak, u utorak 7. srpnja, ekipa lista Međimurje zabilježila je i kako zmajari u niskom letu nadlijeću Otok.

- Imali smo u ponedjeljak jednu dojavu građana, da bi vidio sličan automobil kako s glavne ceste nakon Orehovice skreće ulijevo, na poljski put. To je na području koje pokriva repetitor kod Orehovice, koji je posljednji zabilježio signal mobitela. No ništa nije pronađeno. Mobitel je i dalje isključen - kazao nam je u srijedu 8. srpnja Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije.

Policajci usklađuju mape s HGSS-om, kako bi se vidjelo koje točke još eventualno nisu "pročešljane" te se potraga nastavlja i danas. Obaviještene su i sve susjedne policijske uprave, kako bi kroz redovnu službu tražile nestale. Kontaktirani su i Slavonci, jer Ivana je rodom iz Otoka kod Vinkovaca. No policija od rodbine nije dobila informaciju da bi netko stupio u kontakt s njom.

- Pokušavamo vidjeti je li možda još negdje podizala novac - dodao je Gačal. Naime, nestala je prije polaska iz kuće uzela nekoliko tisuća kuna, što daje nadu da se ipak neće obistiniti crni scenarij. Njezin suprug Valentin nada se da je otišla sa sinom na more, jer, priča, na dan njenog nestanka, kad je bio na terenu u Slavoniji kao pirotehničar, pričali su gdje će na ljetovanje. Navodno su planirali ići u Dalmaciju te dalmatinski policajci također tragaju za nestalima, na temelju saznanja o kontaktiranim apartmanima.

Kako doznajemo, policiji ni Centru za socijalnu skrb nikad nije prijavljeno nasilje u ovoj obitelji.

Izvor: 3141