Sport 03.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

3. Streetball turnir “Donji Kraljevec 2015.”

Prošle subote, 25. srpnja u 19 sati Košarkaški klub Donji Kraljevec organizirao je sada već tradicionalni treći po redu turnir u uličnoj košarci. Ove godine turnir je imao i plemenitu notu jer je sva zarada išla u humanitarne svrhe za liječenje teško oboljele sumještanke. Svakako treba spomenuti odličnu organizaciju za koju su se pobrinuli svi članovi kluba. 

 

Na turnir se prijavilo 11 momčadi (Koprivnica, Mala Subotica, Prelog, Čakovec, Kotoriba, Goričan, Donji Kraljevec ) koje su bile podijeljene u dvije skupine u kojima su se mogli vidjeti izrazito zanimljivi i atraktivni „haklovi“. Kako to već obično biva, i ove godine, kao i prošle, hakl je ohladio pljusak, kratkotrajan, ali učinkovit. Teren je bio potopljen, a igrači i gledatelji su bili prisiljeni preseliti se u dvoranu. No, prije toga pojeo se grah i langoši te se uz to popilo i koje osvježavajuće piće u prostorijama nogometnog kluba.

 

Osvježeni i okrijepljeni igrači su nastavili svoje borbe u vrućoj dvorani i atraktivnih poteza, navijanja i napetosti nije nedostajalo ni tamo. U polufinale su ušle ekipe Crne liste (igrači domaćeg kluba), Trim (Prelog), Nemaš to pravo (Koprivnica) i Kotoripčani (Kotoriba).  Nakon odličnih partija između Crne liste i Trima (21-14) te Kotoripčana i Nemaš to pravo (12-22) u finale su se plasirale ekipe Crne liste i Nemaš to pravo dok su utakmicu za treće mjesto igrali Kotoripčani i Trim. U toj utakmici uspješniji su bili igrači Trima (21-16) te tako osvojili treće mjesto.

 

U finalnoj utakmici dotad neporaženih momčadi na turniru, nakon izrazito napete borbe i dramatične završnice pobjedu je odnijela ekipa Nemaš to pravo. Koliko je bilo napeto svjedoči i konačan rezultat: 21-19. Nakon završetka turnira dodijeljeni su pehari  najboljima, a druženje je nastavljeno u dvorani, a kasnije i u prostorijama nogometnog kluba. Košarkaški klub Donji Kraljevec zahvaljuje svim sudionicima, gledateljima i svima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira.

 

Izvor: 3145