Gradovi i općine 02.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

NASTOJAT ĆEMO POMAGATI I DRUGE PROJEKTE U GRADU ČAKOVCU

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić boravila je danas u Čakovcu, u pratnji pomoćnice Ive Prpić. U njihovom je društvu bila i potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec.

U prvom dijelu dana susrela se sa čelništvom Grada Čakovca i Međimurske županije te prisustvovala konferenciji projekta "Za sretniju obitelj" kojom je dat uvod u projekt. Realizator projekta je Udruga distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec.

Također, obišla je prostore Centra za socijalnu skrb i Udruge za sindrom Down u Čakovcu želeći generalno steći uvid u uvjete rada i sam rad, osobito udruge koja djeluje u skučenim prostorima bivšeg GK Međimurja. Domaćini posjeta bili su čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, župan Matija Posavec i predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak koji su u pratnji svojih najbližih suradnika stekli uvid u najvažnije elemente projekta "Za sretniju obitelj". Istom su prilikom Opačić, Kovač i Posavec uručili nekoliko paketa opreme za osnovce koji su članovi Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida.

- Čakovec je pri samom vrhu liste onih hrvatskih gradova, koji imaju razvijenu socijalnu politiku, posebice prema ranjivim skupinama stanovništva. Tu ne mislim samo na financijsku potporu projektima udruga civilnog društva, već i na razna socijalna davanja koja iz gradskog proračuna isplaćujemo sugrađanima koji su u potrebi - rekao je gradonačelnik Kovač, dok se župan Posavec osvrnuo i na druge elemente usmjerene na školstvo, posebice na asistente u nastavi i dječjim vrtićima.

- Ovdje djeluje velik broj udruga, mnoge provode projekte koji imaju stvarnog učinka i takvima ćemo uvijek biti na raspolaganju. Pokušat ćemo pronaći dodatna sredstva u proračunu da potpomognemo i neke druge gradske projekte, prije svega za opremanje budućeg Centra za beskućnike - rekla je među ostalim potpredsjednica Vlade Opačić.

Podrobnosti vezane uz posjet, najave ministrice Milanke Opačić vezano uz resor u kojem radi te projekte na području Čakovca, javljat ćemo u našem tiskanom izdanju.

A. Ličanin

Izvor: 3149