Arhiva 03.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Ugovor o osobnim asistentima "na sigurnom"

U Konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta danas je održana svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. Radi se o 40 ugovora vrijednih oko 72 milijuna kuna, među kojima i onaj za učenike iz Međimurske županije.  

Kao što je 2. rujna potvrdio župan Međimurske županije Matija Posavec, svih 57 školaraca dobit će u Međimurju svoje asistente u nastavi već prvog dana nove školske godine. Pritom je pohvalio sve stručne službe županije, kao i razvojnu agenciju na dobro odrađenom poslu, baš kao što je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar istaknuo Međimursku županiju kao županiju koja je najbolje aplicirala projekt te dobila 108,5 od maksimalnih 110 bodova, što je ujedno najveći iznos potpore od 2,5 milijuna bespovratnih sredstava. 

Prilikom svečanosti dodjele ugovora, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić je uz ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Milu Živčića, objasnio kako je ovo tek prvi dio sredstava koje je ministarstvo preko Europske unije osiguralo za projekt asistenata u nastavi te slijedi novo raspisivanje natječaja predviđeno za udruge preko ministarstva te poseban natječaj „Mladi za mlade“. Više donosimo u tiskanom izdanju. 

Izvor: 3149