Arhiva 26.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

VEĆINA U GRADSKOM VIJEĆU ČAKOVCA PODRŽALA OPSTANAK GRADSKOG PODUZEĆA SUOČENOG S DUBIOZOM OD GOTOVO 2,500.000 KUNA

„Stanorad ima budućnost“


Sat vremena uvjeravao je na sjednici Gradskog vijeća Čakovca održanoj u četvrtak, direktor Gradskog poduzeća „Stanorad“ Velimir Mađarić vijećnike da spomenuta tvrtka koja je suočena s velikom financijskom dubiozom i čiji se bivši direktor Andrej Gregorec suočava sa sudskim procesima – ima perspektivu, odnosno budućnost. O stanju u Stanoradu i planu sanacije duga vijećnici su raspravljali u zasebnoj točki dnevnog reda na čemu je već duže vrijeme inzistirao HSLS-ov vijećnik Dražen Blažeka. Direktor Mađarić Vijeću je u pisanu obliku, na 8 stranica, predstavio situaciju u tvrtki otkad je u lipnju prošle godine stupio na njeno čelo kao i sadašnju. Unatoč ukupnom dugovanju tvrtke od gotovo 2,500.000 kuna ( Gradu, stambenim zgradama na ime pričuve, dobavljačima, osiguravajućim društvima…), Mađarić optimizam bazira na činjenici da je u prvom polugodištu ove godine ostvaren financijski plus u iznosu od 55.000 kuna. –Trebat ćemo pomoć Grada kao jedinog vlasnika, no uz niz drugih aktivnosti radimo i na tome da povećamo broj stambenih jedinica kojima upravljamo. Tako ćemo povećati prihode. Potencijal vidimo i u razvijanju turističkog kompleksa u Dramlju. U svakom slučaju Stanorad može opstati, sukus je Mađarićeva izvješća i dodatnog usmenog izlaganja. 



-Stanorad i izvješće direktora djeluju mi kao „htjeli bi a nebreju“. S dobiti od 50.000 kuna dug veći od 2,000.000 kuna nećete vratiti 50 godina. Očekivao sam „žešći“ sanacijski plan. Napravili ste mnogo dobrih stvari i vidi se da se trudite, no ipak, sve što sam čuo daje mi za pravo tvrditi da Stanorad nema perspektivu, rekao je uz ostalo Dražen Blažeka. 



Kovač: Ako „ugasimo“ tvrtku tko će vratiti dugove? 


Mađarića je „branio“ gradonačelnik Stjepan Kovač: Ako ugasimo Stanorad tko će vratiti postojeće dugove? Najlakše je zatvoriti tvrtku, no i ja sam siguran da ona ima budućnost. Grad svoj dio potraživanja može otpisati u bilo kojem trenutku, kao što je 650.000 kuna tvrtki već oprostio. Možda preostali dio duga niti nikad nećemo naplatiti, no pričekajmo. Direktor se trudi i ostvaruje rezultate te ima moju punu podršku, istaknuo je Kovač.

 

Opširnije u tiskanom izdanju Lista Međimurje.

Izvor: 3152