Stolni tenis 28.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

STOLNI TENIS

U subotu u 1. kolu stolnoteniske Superlige Hodošan dočekuje Pulu



U subotu započinje natjecanje u hrvatskim superligama. Jedine međimurske predstavnice, igračice Hodošana, u novu sezonu startaju ojačane, jer im je u prijelaznom roku iz zagrebačke HASTK Mladosti pristupila Magdalena Basić, a uz nju za sastav kandidiraju još Paula Markati, Tamara Ramić i Ana Švarc, igračice koje su boje kluba branile u prošloj sezoni. Uz Hodošan članice lige su još prvakinje iz prošle sezone, igračice HASTK Mladosti, Dr. Časl i TIS iz Zagreba, Varaždin, Pula, Mladost iz Petrinje i Bjelovar te novajlije, ekipa Aquaestila iz Duge Rese, koja se u ligu plasirala osvajanjem prvoga mjesta u 1. HL zapad. Liga će se, nažalost, igrati u krnjem sastavu, s 9 ekipa, jer su prvakinje 1. HL istok, igračice Šenkovca, otkazale svoj nastup u tom rangu, a isto su postupile i MGK Drava iz Žabnika i Mošćenica redom plasirane iza Šenkovčanki, kao i devetoplasirana na kraju prošle sezone Jaska, kao i drugoplasirana i treće plasirane ekipe 1. HL zapad Crikvenica i Urania iz Baške Vode, koje su se po Propozicijama mogle uključiti. Otklonom Šenkovca propala je šansa da u elitnom ženskom razredu naša županija u ovoj sezoni ima dvije predstavnice. 


Ekipi Hodošana, iako ojačanoj, u novoj sezoni neće biti lako, jer će konkurencija biti znatno izjednačenija nego u prošloj, bez izrazitih autsajdera, kao što su to lani bile Jaska i Lokomotiva. Zato će biti važna svaka pobjeda pa i svaki set i poen, a najžešće konkurentice Hodošančankama će, prema riječima stratega naše ekipe Josipa Markatija, biti će igračice petrinjske Mladosti, Bjelovara, Aquaestila i Pule. 
Hodošančanke će novu sezonu, u subotu u 17 sati u dvorani hodošanske Osnovne škole, otvoriti protiv Puljanki. Njihove subotnje suparnice njeguju atraktivnu igru. U prošloj sezoni osvojile su peto mjesto s pozitivnim skorom od 10 pobjeda i 8 poraza, a u novu startaju s nešto izmijenjenim sastavom pa će uz Ljiljanu Janković i Dinu Pervan igrati pridošlica iz petrinjske Mladosti Josipa Zajec, koja će zamijeniti mladu Dorinu Srebrnjak, otišli u zagrebačku HASTK Mladost. U ostalim utakmicama sastaju se HASTK Mladost i Varaždin, Aquaestil i Bjelovar te Dr. Časl i Mladost iz Petrinje, a TIS je u prvom kolu slobodan.
IZ STK Hodošana mole ljubitelje stolnoga tenisa da ih u subotu dođu podržati u što većem broju i uživaju u atraktivnom stolnom tenisu.



Marta Novak i Noa Vresk do četvrtfinala na 7. Kupu Grada Bjelovara

Jedanaestero mladih igrača i igračica iz stolnoteniskih klubova Mihovljan i Putjane u subotu i nedjelju igralo je na 7. Kupu Grada Bjelovara, na kojemu su se u četiri muške i četiri ženske kategorije održavala natjecanja kadetskoga i juniorskog uzrasta. Od naših predstavnika najuspješniji su bili Marta Novak iz STK Putjana i Noa Vresk iz STK Mihovljana, koji su se u svojim kategorijama plasirali u četvrtfinala. Marta je u kategoriji najmlađih kadetkinja drugim mjestom, pobjedama nad Anom Znika iz Samobora i Valentinom Piršlin iz Koprivnice te porazom od Eme Fučkar iz Zaboka, kvalifikacijsku skupinu završila na drugom mjestu. U završnici je u prvom kolu bila slobodna, a u četvrtfinalu tijesno izgubila od Marte Vidaković iz osječkoga Vodovoda. Noa pak je bio uspješan u kategoriji mlađih kadeta. Kvalifikacije je završio prvim mjestom u skupini, glatkim 3:0 pobjedama nad Ljevakovićem iz Bjelovara i Grabrovečkim iz Zaboka i također u prvom kolu razigravanja bio slobodan. Nakon toga je u pet teških setova u osmini finala savladao Zlatkova iz Dugoga Sela, a u četvrtfinalu izgubio od Patrika Tomića iz zagrebačkoga TIS-a. Pobjedama nad Lovrićem iz Obrtničke škole – Brod i Vlahovićem iz Siska te porazom od Šanteka iz Ljubešćice prošao je i kvalifikacijsku skupinu u kategoriji kadeta. U šesnaestini finala bio je bolji od Vekića iz Opatije, ali se u osmini finala oprostio od turnira porazom od Filipa Borovnjaka iz GSTK Zagreba. Među kadetima je igrao i Kotoripčan i igrač varaždinskoga STARR-a Stjepan Škoda, koji je s tri pobjede bio prvi u skupini, ali već u šesnaestini finala ispao od Karla Johannesa Antolovića iz Svetoga Lovreča. Svi ostali samo su dobro igrali, ali nažalost nisu vidjeli završnice, jer su ispali već u kvalifikacijskim skupinama. Tragičar je kod toga u kategoriji najmlađih kadeta bio član Mihovljana Denis Toplek, koji je dvije od tri partije izgubio rezultatima 3:2 i tako platio danak neiskustvu zbog maloga broja nastupa na turnirima. U njegovoj kategoriji igrali su još Matija Strbat i David Šlezak iz Putjana, u kategoriji kadeta igrači Mihovljana Filip Vinković, Niko Vidović, Lovro Varga i Dominik Toplek, a u kategoriji juniora njihov klupski kolega Nino Baša. 


Nino Bašek iznenadio favorite na Otvorenom jesenskom turniru u Belici



Tezu da favoriti uvijek ne pobjeđuju u nedjelju je na Otvorenom jesenskom turniru Udruge stolnotenisača amatera iz Belice potvrdio Nino Bašek, igrač Male Subotice, koji je u kategoriji dvadeset tri igrača zasluženo osvojio prvo mjesto. Takav ishod nitko u dvorani Zadružnoga doma u Belici nije očekivao, pogotovo nakon što, Bašek nije bio prvi čak niti u svojoj kvalifikacijskoj skupini gdje je izgubio od turnirskoga veterana Miljenka Perasa. Međutim, što je turnir više odmicao on je bio sve sigurniji pa je u osmini finala s 3:0 eliminirao Marka Šupljiku iz Donjega Kraljevca, a u četvrtfinalu istim rezultatom finalistu ljetnoga turnira Nikolu Vargu iz Draškovca. U polufinalu je napravio preokret i s 3:2 savladao višestrukoga prvaka Michella Čeha iz STK Čakovca, da bi u punom sjaju zablistao u finalu protiv još jednoga bivšega pobjednika i Michelleovoga klupskoga kolege Siniše Ajdarpašića, kojega je pobijedio s 3:0. Na turniru smo, osim ponovno dobre organizacije, vidjeli niz odličnih i neizvjesnih partija, a po našoj ocjeni on je i svojom kvalitetom sve bolji. Svojim sponzorstvima pomogli su ga belički gospodarstvenici PP Vinković, Poljoopskrba i Caffe bar Cupidon, Općina Belica i neizostavni gospodin Ivan Obadić, a medalje trojici prvoplasiranih uručili su voditelj turnira Slavko Tratnjak, predsjednik udruge Josip Habijan Đus i gospođica Sanja Cofek. 

 

Rezultati – osmina finala: Peras (STK Čakovec) - D. Sečan (Usta Belica) 3:1, Glavak (D. Kraljevec) – D. Premuš (UB) 3:0, Ajdarpašić (ČK) – B. Turk (Draš), Merdanović (UB) – K. Kovač (Draš), Čeh (ČK) – D. Godina (UB), Ružić (DK) – E. Šestak (ČK) 3:1, Varga – S. Tratnjak (UB) 3:1, Bašek (MS) – Šupljika (DK) 3:0; četvrtfinale: Peras – Glavak 3:0, Ajdarpašić – Merdanović 3:1, Čeh – Ružić 3:0, Bašek – Varga 3:0; polufinale: Ajdarpašić – Peras 3:0, Bašek – Čeh 3:2; za 3. mjesto: Čeh – Peras 3:2; finale: Bašek – Ajdarpašić 3:0. 

Izvor: 3153