Crna kronika 17.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Nedelišće: Onesposobili alarm i odnijeli sef!

 

U noći na ponedjeljak iz METSS-a u centru Nedelišća provalnici su odnijeli manji sef u kojem se nalazio utržak od nedjelje! U Policijskoj upravi međimurskoj potvrdili su nam da je u ponedjeljak, nešto poslije 7 sati, dojavljena provala. Od okupljenih osoba na terenu pak smo doznali više detalja.

- Izgleda da su prerezali telefonske žice i tako onesposobili alarm. Zato i zaštitarska tvrtka nije alarmirana. Provala je bila sofisticirana, nije napravljen veliki nered, već samo ono što je trebalo da u tišini odnesu sef. Riječ je o manjem priručnom sefu, koji je s četiri vijka bio pričvršćen za betonsku podlogu. U njemu se nalazio utržak od nedjelje. Provalili su stražnja vrata, obijena je cilindrična brava - ispričala nam je jedna osoba, koja je željela ostati anonimna.

Kako METSS u centru Nedelišća radi cijele nedjelje, do večernjih sati, u vrijeme kad većina okolnih trgovina već satima ne radi, riječ je o većem iznosu i provalnici su točno znali kad i što potražiti.

Uskoro bi (u ponedjeljak oko 8,30 sati) trebao početi policijski očevid. Mjesto već osiguravaju policajci, a tamo se nalazi i jedan zaposlenik zaštitarske tvrtke.

Policijska uprava međimurska u utorak je objavila kako materijalna šteta počinjena ovom teškom krađom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Izvor: 3159