Život udruga 25.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 10:53.

Innova donijela nagrade i Međimurcima

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore, na Međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA 2015. u Bruxellesu predstavljeno je osam hrvatskih inovacija.

Izložba je jučer (utorak) zatvorena dodjelom nagrada na kojoj su sve hrvatske inovacije nagrađene medaljama i to s četiri zlata, tri srebra i jednom broncom. Srebrnu medalju dobio je sustav zbrinjavanja otpada Đure Horvata i tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, inovacija Cool Vision by Bernarda Bernarde Cecelje i tvrtke Bernarda iz Pušćina i zaštitna kaciga Alojzija Šestana iz tvrtke Šestan – Busch iz Preloga.

Inovacija tvrtke Bernarda dobila je i zlatnu medalju rumunjskog ministarstva znanosti i obrazovanja. Na izložbi u Bruxellesu ove je godine predstavljeno 300 inovacija iz 20 zemalja, a nagrađeno je 30-ak posto inovacija. Među stotinu članova međunarodnog stručnog ocjenjivačkog žirija bio je i hrvatski predstavnik Zoran Barišić

Također, već tradicionalno su dodijeljena prestižna odličja Vitezova inovatorstva. Za izniman doprinos razvoju i promociji inovacija i inovativnog rada redom viteza odlikovano je troje Hrvata, mr.sc. Petar Čovo sa Sveučilišta u Zadru, Mia Viduka iz tvrtke Altpro i Božo Bujanić iz tvrtke Šestan-Busch. Dogovoreno je da će AREOPA u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske krajem siječnja 2016. godine u Zagrebu organizirati prezentaciju s ciljem međusobnog upoznavanja Udruga inovatora Hrvatske. (l)

Izvor: 3161