Crna kronika 26.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Internetskom prevarantu uplatio predujam za PVC stolariju

U Policijsku postaju Čakovec u utorak 24. studenog prijevaru je došao prijaviti 39-godišnji muškarac. Kazao je kako je početkom studenog na internetu pronašao oglas za PVC stolariju. Nazvao je telefonski broj iz oglasa i od muške osobe koja se javila dogovorio kupnju stolarije za nekoliko tisuća kuna. Uplatio je predujam od 1.500 kuna na naznačeni račun.

No, nakon toga lažni prodavatelj više mu se nije javljao na telefonske pozive. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjima kako bi pronašla prevaranta.

Također, u Policijskoj upravi međimurskoj upozoravaju građane da ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase objavljene na internetskim stranicama, naročito ako je u pitanju osoba koja ne živi u vašoj blizini te ne nudi mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe.

- Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari. Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje - kaže Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije.

 

Izvor: 3161