Najavljujemo 28.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Najavljen adventski program do kraja prosinca

Kad se upali prva adventska svijeća 28. studenog započinje i program Advent u Prelogu 2015. Cijeli niz sadržaja najavljen je na konferenciji za novinare u preloškoj vijećnici na kojoj su gradonačelnik Ljubomir Kolarek i njegov zamjenik na čelu Turističke zajednice Ivan Gradečak.

 

I postavom radova Ivana Andrašića u Pastoralnom centru Prelog u snijegu unosi se predblagdanski ugođaj u grad. U njega će se uklopiti i obilježavanje Dana Grada Preloga 4. prosinca, a već idućeg dana u 19 sati na daske Doma kulture stiže Teatar Kerekesh s predstavom Ljubaf.

 

Za Nikolinje, 6. prosinca, predviđena je podjela darova u Župnoj crkvi sv. Jakoba u 16 i dječja kazališna predstava Grimmix u Domu kulture od 17 sati. U tjednima koji dolaze, preloška će kulturna i društvena scena biti bogata programima, a pažnje će također biti vrijedan Božićni sajam koji će na Trgu slobode biti održan 12. prosinca.

Božić

 

Božićni koncert "Sjaj Došašća" 18. prosinca u Crkvi sv. Jakoba priređuje ansambl Lado, a u obilju programa djeca i mladi će imati priliku pratiti predstave, Maraton kratkometražnih filmova, priredbe osnovnih škola i Srednje škole Prelog, koncerte.

 

Za nedjelju, 27. prosinca bit će priređen Božićni koncert zborova s područja Grada Preloga, a za doček Nove godine na Trgu slobode nastupit će Zvonimir Dravec - Pisofkejk na Trgu Slobode.

Izvor: 3161