Politika i gospodarstvo 25.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 10:56.

NOVA VLADA BI TREBALA DOĆI UČITI OD MEĐIMURJA

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Županijske komore Čakovec dodijeljena su priznanja najuspješnijim tvrtkama u 2014. godini, u Međimurskoj županiji.

Predsjednik HGK Komore Čakovec Mladen Križaić rekao je tom prilikom:

"Radi se o Zlatnoj plaketi, nagradi koja je posebna čast svim tvrtkama, kako dolazi direktno od struke. Svi poduzetnici rade 365 dana u godini i čine Međimurje i međimursko gospodarstvo konkurentnim, pa se prema najnovijim podacima iz 2014. godine dvostruko više izvozi nego što uvozi, povećana je zaposlenost, smanjen broj nezaposlenih, bilježimo porast prihoda, uzlaznog trenda financijskih rezultata, ali i prosječne mjesečne neto plaće. „Sretan sam da smo i danas u velikom broju stigli na svečanu sjednicu, na kojoj uvijek imamo samo jednu točku dnevnog reda i ističemo najbolje. Odabrali smo ih nakon uzimanja u obzir osam kategorija poslovanja i uspješnosti, a ovogodišnji laureati oni su koji uspješno vode naše gospodarstvo u pozitivnom smjeru što dokazuju i svi navedeni pokazatelji", rekao je Križaić.

Komora je za 2014. godinu Zlatne plakete dodijelila tvrtkama Tubla Čakovec u kategoriji velikih, Šestan-Buschu Prelog u kategoriji srednjih i Euroklimi iz Goričana u kategoriji malih tvrtki.

Posebno priznanje, Zlatna plaketa za inovativnost, otišla je u ruke poduzetnice Bernarde Cecelja iz tvrtke Bernarda Pušćine. 

U obraćanju uz čestitke, potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj rekla je:

"Svjesna sam da sam u kraju koji je apsolutno ispred svih u gospodarskom razvoju. Moj savjet onome koji će formirati novu Vladu je da prvo posjeti vašu županiju i sve naučeno prenese u cijeloj Hrvatskoj. Ovo je zaista jedan svijetli primjer poslovanja koji ulijeva optimizam." 

"Danas treba čestitati svakome tko se bavi gospodarstvom, onome koji stvara i proizvodi, a takvih u Međimurju ima puno. Iako smo mala županija, u svakom segmentu imamo iznadprosječne rezultate, posebice kada su u pitanju produktivnost i rentabilnost kapitala. Dosta je bilo samozatajnosti, moramo s ponosom isticati svoju uspješnost, prema primjeru i naših dobitnika koji su priznati u cijelom svijetu te taj model poslovanja primijeniti na cijelu zemlju", dodao je župan Matija Posavec.

 

 

Izvor: 3161