Crna kronika 01.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Optužnica protiv ekipe koja je ozlijedila tri interventna policajca

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenika (25, 47 i 27). Terete ih za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari.

 

Riječ je o osobama romske nacionalnosti koje su se 6. rujna kod Piškorovca sukobile s pripadnicima Interventne jedinice policije PU međimurske, o čemu je list Međimurje izvijestio.

 

- Okrivljenike se tereti da su oko 23,25 sati 6. rujna 2015. bez zaustavljanja produžili vožnju u osobnom vozilu (dvojica su bila u prtljažniku vozila) iako su trojica policijskih službenika pokušali svjetlećim znakom "stop" zaustaviti vozilo. Kada su ih policijski službenici sustigli službenim vozilom i zaustavili; trećeokrivljenika i prvookrivljenika se tereti da su odgurnuli i počeli gušiti policijskog službenika te ga ozlijedili, pa je drugi policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućim sredstvom, na što ga je trećeokrivljenik udario šakom u oko i ozlijedio ga. Prvookrivljenik je za to vrijeme uhvatio za vrat i ozlijedio trećeg policijskog službenika - navodi odvjetništvo.

ZATVOR

 

Drugookrivljeni je uspio pobjeći, dok su ostalu dvojicu policajci svladali i smjestili u policijsko vozilo. Prvookrivljenik je potom glavom udario u stražnje staklo vozila i razbio ga. Optužnicom se predlaže da se prvo i trećeokrivljenom produlji istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

 

Prethodni članak o ovoj temi pročitajte OVDJE.

 

Izvor: 3162