Aktualno 02.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Besplatno surfanje i u Županijskoj bolnici

U Županijsku bolnicu Čakovec uvedena je bežična internetska mreža te pacijenti i svi posjetitelji bolnice mogu besplatno „surfati“. To su na konferenciji za novinare održanoj u utorak obznanili čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, sanacijski upravitelj Bolnice Stjepan Koraj i direktor tvrtke Novinet d.o.o. Karlo Vlah. Grad Čakovec za spomenutu je namjenu izdvojio 10.000 kuna. Zasad je, kazao je Kovač, spajanje moguće na prva 2 kata, no uskoro će mreža biti proširena na cijeli bolnički kompleks.

 

wi fi

 

- Grad Čakovec doista se može nazvati partnerom Bolnice, no kako korisnici njenih usluga dolaze iz svih dijelova Međimurja, i druge općine i gradove pozivam da se uključe i  pomognu na bilo koji način, istaknuo je Kovač.

 

- U bolnici boravi ili dnevno kroz nju prođe i do 3.000 ljudi. To je kao pravi mali grad zato vjerujem da će ova novost mnoge od njih obradovati, dodao je upravitelj Koraj, dok je Vlah iz tvrtke koja pruža internetsku uslugu kazao da mreža podržava do 480 megabita, njen naziv je „bolnica wi fi“, a lozinka za spajanje – „internet“.

 

Podsjetimo, Kovač je uvođenje besplatnog interneta u bolnicu obećao u vrijeme dok je u njoj sam kraće vrijeme boravio kao pacijent. Wi fi mreža već je neko vrijeme dostupna i u centru grada te na Jugu kao i u osnovnim školama, a gradonačelnik  je najavio i njeno daljnje širenje.

Izvor: 3162