KLIKNITE I ČITAJTE INTERNETSKO IZDANJE NOVINA   |   PREDAJTE MALE OGLASE   |   PREDAJTE ZAHVALE I SJEĆANJA

Aktualno


Gorio plastenik u Svetoj Mariji

Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
mg

U srijedu, 9. travnja, u 15.20 sati pred vatrogasni dom u Svetoj Mariji automobilom je dojurio jedan mladić. Usplahireno je tražio uređaj za alarmiranje vatrogasaca jer je počeo gorjeti njihov plastenik u mjesnoj gospodarskoj zoni Buzovica. Mladić se zvao Stjepan Poljak, a vatra je zahvatila plastenik njegova oca Branka. Vatrogasci su stigli za nekoliko minuta. Nije gorio samo plastenik, već i PVC sanduci u kojima su piljevinom bile prekrivene mlade lozne sadnice. Puhao je zamjetan jugoistočni vjetar, sasvim dovoljan da rasplamsa vatru. Za nepunih desetak minuta vatra je bila ugašena.

POSVAJANJE DJECE: Prošle godine 11 posvojenja

Prošle godine 11 posvojenja, trenutno 7 djece "na čekanju"
Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
vk

Novi Obiteljski zakon koji je zasad prošao prvo saborsko čitanje, po najavama resorne ministrice Milanke Opačić, trebao bi povećati kvalitetu procesa posvajanja djece. Tako će, uz ostalo, oni kojima centar za socijalnu skrb da “zeleno svjetlo” za posvajanje morati proći program stručne pripreme, odnosno edukacije za posvojenje, a uvodi se i svojevrsno „probno“ razdoblje, u trajanju 6 mjeseci, u kojem će dijete kod potencijalnog posvojitelja boraviti na prilagodbi.

Željeznica sve dalje od putnika

Hrvatske željeznice sve dalje od putnika
Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
vt

Povodom najava o ukidanju pojedinih vlakova u Međimurju, župan Međimurske žuapnije Matija Posavec zatražio je hitni sastanak s čelnim ljudima Hrvatskih željeznica - Putnički prijevoz, koji je održan u srijedu, 9. travnja. Na sastanku se raspravljalo o novom voznom redu te posljedicama koje nove i najavljivane izmjene imaju za korisnike. Kako je novi vozni red prvenstveno odluka resornog Ministarstva, a vezan za cijelu Hrvatsku, u HŽ-u su napomenuli da vozni red ostaje isti tijekom radnih dana, dok se većina ukidanja odnosi na vikende.

Prometne muke grada Čakovca

ČAKOVEC: Na raskrižju kod nadvožnjaka treba mnogo strpljenja
Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
vk

Kilometarsku kolonu, a isti prizor ponavlja se svakodnevno, naš fotoreporter snimio je u Ulici Vladimira Nazora, u Čakovcu u vrijeme glavne prometne špice, u 15 sati. Za vozače koji iz spomenute ulice idu lijevo, prema nadvožnjaku - doista gotovo pa nemoguća misija. Mnogi se često pitaju gdje su „mladi u bijelome“, odnosno Prometna jedinica mladeži koju financira Grad Čakovec, no, može li se uvijek prozivati njih? Zar nemamo i policiju? (vk)
Snimio D. Lesar

"VISOKOGRADNJA": Još jedna kazna državi!

VISOKOGRADNJA: Država mora platiti još jednu kaznu zbog odugovlačenja postupka!
Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
vt

Maratonski sudski spor koji međimurska Visokogradnja (stečajna masa Visokogradnje) vodi protiv Zagrebačke INGRE za iznos od nešto više od 32 milijuna kuna, o čijem ishodu ovisi mogućnost naplate potraživanja devetstotinjak bivših radnika Visokogradnje, našao se i pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

26 slučajeva pijančevanja na javnom mjestu

26 slučajeva pijančevanja na javnom mjestu
Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
r

Tijekom prethodnog vikenda, noću s petka na subotu (28. na 29. ožujka) i sa subote na nedjelju (29. na 30. ožujka) policija je u suradnji s komunalnim redarstvom Grada Čakovca provela pojačanu kontrolu na nizu mjesta u Čakovcu na kojima je učestalo pijančevanje na javnom mjestu i kršenje odredbe Obiteljskog zakona kojom se zabranjuje boravak na javnom mjestu bez nadzora roditelja mlađima od 16 godina. Utvrđeno je 26 kršenja Odluke Grada Čakovca o uređenju i održavanju naselja kojom se zabranjuje pijančevanje na javnim površinama, a počiniteljima su izdana pisana upozorenja.

SV. JURAJ NA BREGU: Kovačić vs. Balog

Kovačić Balogu: To ti nije način da dođeš u novine
Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Aktualni sat sjednice Općinskog vijeća Svetog Juraja na Bregu i na posljednjem je zasjedanju prošao u nizu pitanja koja bi trebala biti u službi zajednice i života u njoj. Počesto tome nije tako jer se propitivanja svedu na međustranačke okršaje, a takvih je scena bilo i na sjednici održanoj 31. ožujka. HDZ-ov Božidar Balog pokušao je aktualizirati već prežvakanu temu utvrđenog sukoba interesa načelnika Anđelka Nagrajsalovića o kojoj smo u listu Međimurje pisali više puta.

Bivša HNS-ovca Sandra Herman ostaje zamjenica župana

HNS-ovci: Jedinstveni i jaki - do kada?
Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
vt

Svi HNS-ovi načelnici međimurskih općina, osim dvojice opravdano odsutnih, i saborski zastupnik Dragutin Glavina, pojavili su se proteklog utorka na konferenciji za novinare koju je povodom izlaska potpredsjednice Sandre Herman iz stranke održao Matija Posavec, predsjednik ŽO-a HNS-a Međimurske županije.

ČAKOVEC: Zaoran prvi "gradski vrt"

ČAKOVEC: Zaoran prvi "gradski vrt"
Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
vk

Projekt Gradski vrtovi, kakav se već provodi u pojedinim hrvat-skim gradovima, započeo je i u Čakovcu. U utorak, 1. travnja zaorano je 300 kvadratnih metara livade kod stambene zgrade u vlasništvu Grada Čakovca - u Ulici Dragutina Domjanića, u kvartu Loka. Tamošnji stanari, koji žive u takozvanim socijalnim stanovima koje im je ustupio Grad, a radi se mahom o nezaposlenim osobama ili umirovljenicima, imaju prilike obrađivati vlastite povrtnjake te tako pridonijeti svojim kućnim budžetima.

Mejaš je rušio šumu preko mog voćnjaka!

Crna kronika u voćnjaku Katarine Horvat Velko iz D. Kraljevca
Broj izdanja: 
3075
Datum izdanja: 
01.04.2014
Autor članka: 
mb

Prizor kakav je zatekla pri obilasku svog voćnjaka prije desetak dana Katarina Horvat Velko iz Donjeg Kraljevca ne viđa se doista svaki dan.
Na polju Prode sa sjeverne strane Hodošana Katarina je sa suprugom Daliborom podigla voćnjak na deset hektara nekad državnog zemljišta kojem je u posjed došla kao mlada poljoprivrednica, agronomkinja, s jasnim proizvodnim programom u natječajnoj proceduri provedenoj u Općini Donji Kraljevec, a potom i provjerenoj i ovjerenoj u resornom Ministarstvu.

Stranice