KLIKNITE I ČITAJTE INTERNETSKO IZDANJE NOVINA   |   PREDAJTE MALE OGLASE   |   PREDAJTE ZAHVALE I SJEĆANJA

Zapadno Međimurje


Ponovo o romskom smeću u naselju Parag

Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Prije tri godine iz romskog naselja Parag u Trnovcu domaćinstvima je koncesionar oduzeo kante za smeće jer nisu plaćali odvoz i zbrinjavanje otpada. Istovremeno, na rubu svog naselja odlažu smeće. Time ne samo da onečišćuju okoliš u kojem i sami žive, već potenciraju opasnosti koje ono predstavlja za ljudsko zdravlje.

G. MIHALJEVEC: Investitori prikupljaju informacije o zoni Krč

Investitori zainteresirani za gornjomihaljevečku zonu Krč
Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Načelnik Općine Gornji Mihaljevec izvijestio je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća o aktualnostima vezanim uz Poduzetničku zonu Krč, u G. Mihaljevcu. Sa sastanka s direktorom čakovečke Elektre Mladenom Hrenom došao je s povoljnim dogovorima vezanim uz postavljanje trafostanice koja će biti manje snage od prvotno predviđene. Razlozi za to su praktični, reklo bi se i povoljni.

NEDELIŠĆE: Izvješća o plinu i vodi

Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Kao suvlasnici tvrtki Međimurje-Plin i Međimurske vode, u Općini Nedelišće očekuju da im budu podastrta izvješća o radu tih dvaju javnih poduzeća. Naime, to je istaknuo vijećnik HSU-a Ivan Marciuš na aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća Nedelišća.
- Suvlasnici smo 9 posto u Plinu i 12 posto u Vodama, pa pitam zašto ne dobivamo izvješća o njihovom radu i završne račune, pitao je Marciuš, a načelnik Darko Dania mu je odgovorio da se obračuni zaključuju u ožujku.

Show na sjednici Općinskog vijeća G. Mihaljevca

Žestoka rasprava oko usvajanja zapisnika na sjednici OV G. Mihaljevca
Broj izdanja: 
3075
Datum izdanja: 
01.04.2014
Autor članka: 
al

Usvajanje zapisnika sa sjednica općinskih vijeća ponekad se pokaže kao zahtjevna zadaća jer svakom je vijećniku i vijećnici stalo da se njihovi istupi sa zasjedanja korektno prenesu u pisani oblik. No, da će usvajanje zapisnika s prethodne sjednice na općinskom vijeću u Gornjem Mihaljevcu izazvati dugu, žestoku i pomalo neugodnu polemiku vjerojatno nitko nije očekivao.

M. MIHALJEVEC: Mladi održali svoju skupštinu

Mladi Malog Mihaljevca održali skupštinu
Broj izdanja: 
3075
Datum izdanja: 
01.04.2014
Autor članka: 
al

Udruga mladih Mali Mihaljevec održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Vedran Kovačić iznio najvažnije podatke vezane uz prošlogodišnji rad u udruzi. Videoprezentacijom na slikovit je način podsjetio na brojne akcije i programe te najavio daljnji marljiv angažman okrenut prema mladima i zajednici u kojoj žive.
Izvješća su također dali tajnik udruge Patrik Mesarić, blagajnik David Bestijanić i predsjednik Nadzornog odbora Matej Mesarić. Plan rada za ovu godinu najavio je zamjenik predsjednika Denis Čanadi.

Žene Pretetinca preuzele inicijativu

Žene Pretetinca preuzele inicijativu
Broj izdanja: 
3074
Datum izdanja: 
25.03.2014
Autor članka: 
r

Nedavno je osnova Udruga žena Pretetinec, na inicijativu Lidije Branilović, Dijane Posedi i Senke Strah koje su uvidjele potrebu za organiziranjem aktivnih druženja i suradnje žena iz mjesta te se odlučile na osnivanje budući da je Pretetinec bilo jedino mjesto u Općini koje nije imalo takvo društvo. Izvršni odbor Udruge čine Dijana Posedi (predsjednica), Sanja Topolnjak (dopredsjednica) i Lidija Branilović (tajnica), a blagajnica je Irena Šafarić.

Izvještajni sabor UDVDR Nedelišće

Najbolja godina dosad UDVDR-a Nedelišće
Broj izdanja: 
3074
Datum izdanja: 
25.03.2014
Autor članka: 
al

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Nedelišća održala je godišnji izvještajni sabor na kojem je bilo riječi o svemu realiziranom u prošloj godini. Po ocjeni vodstva Udruge i njezinih članova, 2013. godina bila je najuspješnija dosad u svim sferama rada. Izvješća su u ime Suda časti, Nadzornog odbora i Predsjedništva dali Marijan Perger, Krešimir Gavez i Petar Lončarić.

DVD LOPATINEC: Zapovjednik Emil Đuran

DVD LOPATINEC: Imenovan novi zapovjednik Emil Đuran
Broj izdanja: 
3074
Datum izdanja: 
25.03.2014
Autor članka: 
al

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lopatinec održalo je 82. po redu godišnju skupštinu na kojoj je u izvanrednim uvjetima izabralo novog zapovjednika. Napravljena je time iznimka s obzirom da je dosadašnji zapovjednik Dragutin Petričević zatražio razrješnicu na vlastiti zahtjev.

Stipendije / Vodoopskrba

Broj izdanja: 
3073
Datum izdanja: 
18.03.2014
Autor članka: 
r

Općina Sveti Martin na Muri do sada je svojim studentima troškove studiranja dijelom olakšavala jednokratnim pomoćima, ili subvencioniranjem kamata na studentske kredite, a od ove bi godine konačno mogla početi dodjeljivati i stipendije. Prema riječima načelnika Franje Makovca, koji je posao oko pripreme cijele procedure i provedbe prepustio “mladim snagama”, Pravilnik o stipendiranju napravljen je i usuglašen, a sada se o njemu mora izjasniti još i Vijeće koje treba potvrditi i prijedlog članova Povjerenstva za dodjelu stipendija, kako bi se mogao raspisati natječaj.

PLEŠKOVEC: 105 dana

Broj izdanja: 
3073
Datum izdanja: 
18.03.2014
Autor članka: 
al

U Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Pleškovcu održana je koferencija za novinare na kojoj je vodstvo Škole i Općine Sveti Juraj na Bregu zajedno s izvođačima najavilo nastavak radova na dogradnji Škole i izgradnji pripadajuće sportske dvorane. O ovom smo poslu detaljno javljali već niz puta, a ovaj put je novo to što izvođač najavljuje da će radovi biti završeni u roku od 105 kalendarskih dana.
Posao je na javnom natječaju povjeren tvrtki Team građenje iz Murskog Središća koju je na konferenciji za tisak zastupao Marijan Krajačić.

Stranice

 • Učenici uključeni u projekt "Od škole do posla"
  Projekt "Od škole do posla"
  Dvanaestero mladih iz Međimurske županije u srednjoj školi uči kako napisati životopis i molbu za posao, kako se...
 • Komet u Prelogu
  Komet u Prelogu
  U skladu sa smjernicama ISO 14001 normi, preloško poduzeće Komet kreće u projekt kojem je cilj smanjenje razine...
 • Stari uskrsni običaji: Međimurska "puška"
  Međimurska "puška" za Cvjetnicu
  Šezdesettrogodišnjeg Josipa Bediča iz Savske Vesi još su prošle godine pred Uskrs pripreme za hodočašće u marijansko...
 • "Sat za planet Zemlju" i u Čakovcu
  Simbolično zamračen zamak Zrinskih
  I Grad Čakovec uključio se u akciju Sat za planet Zemlju koju osmu godinu zaredom diljem svijeta organizira WWF-World...
 • Goričan: Dan planeta zemlje obilježen radno
  Dan planeta Zemlje obilježen radno
  Dan planeta Zemlje, 22. ožujka, u Goričanu je obilježen radno, već tradicionalnom akcijom sakupljanja otpada u prirodi...
 • Zahvalnica Đuri Haramiji za 60 godina na glazbenoj sceni D. Dubrave
  Zahvalnica Đuri Haramiji
  Na nedavnoj skupštini Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava 74-godišnji Đuro Haramija primio je zahvalnicu za 60...
 • 3. HNL: Rudaru derbi u Sv. Martinu na Muri
  3. HNL: Rudaru susjedski derbi
  NEDELIŠĆE0VIROVITICA0 Nedelišće - stadion Trate. Gledatelja 300. Sudac: Pavlić. Nedelišće: Novak, Pintarić, Levačić,...
 • ETŠ 4.C: Najviše vjeruju svojoj razrednici
  ETŠ ČAKOVEC, 4.C
  Mlade nogometne zvijezde, strogi i pravedni nogometni suci, ljubitelji stranih jezika, vrsni poznavatelji, plesači,...