KLIKNITE I ČITAJTE INTERNETSKO IZDANJE NOVINA   |   PREDAJTE MALE OGLASE   |   PREDAJTE ZAHVALE I SJEĆANJA
add1 add1
add2 add2

Zapadno Međimurje


"VINOLJUBI": Na čelu i dalje Milivoj Kossi

Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
r

Udruga malih vinara i vinogradara “Vinoljub” iz Nedelišća nedavno je održala redovnu godišnju izbornu skupštinu. Predsjednik Milivoj Kossi u izvještaju za proteklo razdoblje istaknuo je da se vinoljubi uglavnom bave promicanjem kulture konzumiranja vina, kulture stola, njegovanjem narodnih običaja povodom Martinja, Vincekova, Jurjeva, Jožefova, Fašnika, Urbanova i drugih vinskih blagdana. Trajno vode akciju pod radnim nazivom U sakoj međimurskoj hiži narodna nošnja, redovno sudjeluju na ocjenjivanjima i izložbama vina, sajmovima, kulturno-zabavnim priredbama...

DRAGOSLAVEC SELO / KRIŽOPOTJE: Sami uređuju igralište i odmorište

Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
al

Nekoliko su nedjelja mještani Dragoslavec Sela i Križopotja potrošili kako bi uredili dječje igralište za svoje najmlađe sumještane. Čine to još uvijek, a predsjednik Mjesnog odbora Robert Kos s neskrivenim ponosom govori kako time stvaraju buku.

Ponovo o romskom smeću u naselju Parag

Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Prije tri godine iz romskog naselja Parag u Trnovcu domaćinstvima je koncesionar oduzeo kante za smeće jer nisu plaćali odvoz i zbrinjavanje otpada. Istovremeno, na rubu svog naselja odlažu smeće. Time ne samo da onečišćuju okoliš u kojem i sami žive, već potenciraju opasnosti koje ono predstavlja za ljudsko zdravlje.

G. MIHALJEVEC: Investitori prikupljaju informacije o zoni Krč

Investitori zainteresirani za gornjomihaljevečku zonu Krč
Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Načelnik Općine Gornji Mihaljevec izvijestio je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća o aktualnostima vezanim uz Poduzetničku zonu Krč, u G. Mihaljevcu. Sa sastanka s direktorom čakovečke Elektre Mladenom Hrenom došao je s povoljnim dogovorima vezanim uz postavljanje trafostanice koja će biti manje snage od prvotno predviđene. Razlozi za to su praktični, reklo bi se i povoljni.

NEDELIŠĆE: Izvješća o plinu i vodi

Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
al

Kao suvlasnici tvrtki Međimurje-Plin i Međimurske vode, u Općini Nedelišće očekuju da im budu podastrta izvješća o radu tih dvaju javnih poduzeća. Naime, to je istaknuo vijećnik HSU-a Ivan Marciuš na aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća Nedelišća.
- Suvlasnici smo 9 posto u Plinu i 12 posto u Vodama, pa pitam zašto ne dobivamo izvješća o njihovom radu i završne račune, pitao je Marciuš, a načelnik Darko Dania mu je odgovorio da se obračuni zaključuju u ožujku.

Show na sjednici Općinskog vijeća G. Mihaljevca

Žestoka rasprava oko usvajanja zapisnika na sjednici OV G. Mihaljevca
Broj izdanja: 
3075
Datum izdanja: 
01.04.2014
Autor članka: 
al

Usvajanje zapisnika sa sjednica općinskih vijeća ponekad se pokaže kao zahtjevna zadaća jer svakom je vijećniku i vijećnici stalo da se njihovi istupi sa zasjedanja korektno prenesu u pisani oblik. No, da će usvajanje zapisnika s prethodne sjednice na općinskom vijeću u Gornjem Mihaljevcu izazvati dugu, žestoku i pomalo neugodnu polemiku vjerojatno nitko nije očekivao.

M. MIHALJEVEC: Mladi održali svoju skupštinu

Mladi Malog Mihaljevca održali skupštinu
Broj izdanja: 
3075
Datum izdanja: 
01.04.2014
Autor članka: 
al

Udruga mladih Mali Mihaljevec održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Vedran Kovačić iznio najvažnije podatke vezane uz prošlogodišnji rad u udruzi. Videoprezentacijom na slikovit je način podsjetio na brojne akcije i programe te najavio daljnji marljiv angažman okrenut prema mladima i zajednici u kojoj žive.
Izvješća su također dali tajnik udruge Patrik Mesarić, blagajnik David Bestijanić i predsjednik Nadzornog odbora Matej Mesarić. Plan rada za ovu godinu najavio je zamjenik predsjednika Denis Čanadi.

Žene Pretetinca preuzele inicijativu

Žene Pretetinca preuzele inicijativu
Broj izdanja: 
3074
Datum izdanja: 
25.03.2014
Autor članka: 
r

Nedavno je osnova Udruga žena Pretetinec, na inicijativu Lidije Branilović, Dijane Posedi i Senke Strah koje su uvidjele potrebu za organiziranjem aktivnih druženja i suradnje žena iz mjesta te se odlučile na osnivanje budući da je Pretetinec bilo jedino mjesto u Općini koje nije imalo takvo društvo. Izvršni odbor Udruge čine Dijana Posedi (predsjednica), Sanja Topolnjak (dopredsjednica) i Lidija Branilović (tajnica), a blagajnica je Irena Šafarić.

Izvještajni sabor UDVDR Nedelišće

Najbolja godina dosad UDVDR-a Nedelišće
Broj izdanja: 
3074
Datum izdanja: 
25.03.2014
Autor članka: 
al

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Nedelišća održala je godišnji izvještajni sabor na kojem je bilo riječi o svemu realiziranom u prošloj godini. Po ocjeni vodstva Udruge i njezinih članova, 2013. godina bila je najuspješnija dosad u svim sferama rada. Izvješća su u ime Suda časti, Nadzornog odbora i Predsjedništva dali Marijan Perger, Krešimir Gavez i Petar Lončarić.

DVD LOPATINEC: Zapovjednik Emil Đuran

DVD LOPATINEC: Imenovan novi zapovjednik Emil Đuran
Broj izdanja: 
3074
Datum izdanja: 
25.03.2014
Autor članka: 
al

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lopatinec održalo je 82. po redu godišnju skupštinu na kojoj je u izvanrednim uvjetima izabralo novog zapovjednika. Napravljena je time iznimka s obzirom da je dosadašnji zapovjednik Dragutin Petričević zatražio razrješnicu na vlastiti zahtjev.

Stranice