KLIKNITE I ČITAJTE INTERNETSKO IZDANJE NOVINA   |   PREDAJTE MALE OGLASE   |   PREDAJTE ZAHVALE I SJEĆANJA
add1 add1
add2 add2

Crna strana života


Jureći vlak naletio na betonski stup

Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
r

U subotu, 12. travnja, u 17.03 sati niskopodni putnički vlak na liniji od Čakovca do Kotoribe, ispred cestovnog prijelaza kod Štefanca, odnosno Pribislavca, naletio je na prepreku koju je činio betonski stup dužine nešto veće od metra i širok tridesetak s petnaestak centimetara te nešto kamenja. Zbog oštećenja, vlak se morao zaustaviti na sporednom kolosijeku u Maloj Subotici, gdje je obavljen i očevid. Putnika u vlaku nije bilo, a ni poremećaja u prometu, ostali su vlakovi prometovali po redu vožnje. S obzirom na prirodu prepreke, jasno je da se radilo o namjeri, valjda o idiotskoj šali.

Poziv za pomoć trudnici bio je lažan

Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
r

U subotu, 5. travnja, pet minuta nakon 13 sati Hitna medicinska služba Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije telefonom je dobila dojavu da je mještanka Paraga rodila u kući i zatražila hitnu intervenciju. Ekipa hitne medicinske pomoći na samom je mjestu na koje je pozvana, međutim, utvrdila da je dojava bila lažna - nikakve potrebe za intervencijom nije bilo. Policija je kasnije utvrdila da je poziv uputila 13-godišnjakinja iz Sitnica, možda zbijajući s nekim neslanu šalu ili iz čiste neozbiljnosti, tek će se pokazati u ispitivanju.

ČAKOVEC: SUdar zbog nepoštivanja prednosti

Broj izdanja: 
3077
Datum izdanja: 
15.04.2014
Autor članka: 
r

U petak, 11. travnja u Čakovcu, na raskrižju ulica Ivana Mažuranića i ZAVNOH-a dogodila se prometna nesreća - obična po uzroku, čestoj grešci nepoštivanja prava prednosti prolaska, a malo neobična po tome što je u njoj sudjelovalo vozilo Doma zdravlja.
Vozač njegovog kombija iz Ulice Ivana Mažuranića ušao je u raskrižje s Ulicom ZAVNOH-a, ne zaustavivši se, a zadržavajući smjer kretanja, čime je oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu koje se kretalo Ulicom ZAVNOH-a. Sve je, nasreću, završilo samo s materijalnom štetom.
Snimio Damir Perhoč

Krađe

Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
k

Ukrali nekoliko motornih
kosilica
HLAPIČINA - Nepoznati su lopovi vremenu od 17. do 28. ožujka (pretprošlog petka) provalili u štagalj u Hlapičini i ukrali nekoliko motornih kosilica. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Ostala bez
bicikla
ČAKOVEC - Mještanki Čakovca nepoznati je lopov u petak, 28. ožujka, imeđu 21 i 22 sata u Strossmayerovoj ulici, u Čakovcu ukrao bicikl. Oštetio ju je za nekoliko tisuća kuna.
Otpremio već srušena drva

Traktore na pregled!

Broj izdanja: 
3076
Datum izdanja: 
08.04.2014
Autor članka: 
r

Uz početak sezone poljoprivrednih radova, Policijska uprava međimurska, u suradnji sa Stanicom za tehnički pregled vozila Centar u Čakovcu, provodi tradicionalnu preventivnu akciju Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila. Službenici Centra za vozila Hrvatske, odnosno Stanice Centar, u sljedećih mjesec i pol dana obavljat će tehničke preglede traktora i priključnih vozila diljem Međimurja. Mjesta pregleda u pravilu su prostori kod mjesnih društvenih domova, osim tamo gdje je to napomenuto, a vrijeme trajanja od 7.30 do 17 sati.

Stranice