Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 24.05.2016. 13:11.

Čuvanje hrane

Spremanje đuveča u staklenke

Sastojci:

  • 1 kg rajčica
  • 1 kg paprika
  • 1 kg patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 10 g soli

Rajčicu i patlidžan ogulite. Svo povrće narežite na kocke i pirjajte posoljeno u vlastitu soku. Kad povrće omekša, stavite ga u staklenke.

Ako soka nema dovoljno, prokuhajte još malo vode i dodajte da tekućina prekrije povrće. Sterilizirajte 90 minuta na 100°C, a nakon nekoliko dana ponovite sterilizaciju 40 minuta.

Džem od krušaka

Džem od kupina

Džem od marelica

Miješani džem

Džem od jagoda

Džem od naranče

Umak od rajčice

Kako se priprema cvjetača

Kako pripremiti sataraš

Recept za kečap

Džem od malina i ribizla

Izvor: 2472