Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 04.10.2016. 13:11.

Desert s potencijalom za eksperimentiranje

Kompotu od jabuka dodajte razne začine te isprobajte nove

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 60 g šećera
  • 0,4 l vode
  • 60 g grožđica
  • 20 g badema

Postupak:

Jabuke ogulite, izvadite koštice i razrežite na osmine. Stavite ih u vodu zakiseljenu limunom da ne potamne. Grožđice operite u vrućoj vodi i ocijedite. Ocijeđene jabuke slažite u staklenke s grožđicama i sjeckanim bademima.

Skuhajte sirup od vode i šećera. Vrućim sirupom prelijte jabuke. Zatvorite staklenke i pasterizirajte 20 minuta na 75°C. Ako želite aromatičniji kompot, na dno staklenke stavite štapić vanilije.

Kompot od marelica

Miješani pekmez

Domaći pekmez od šljiva

Kompot od grožđa

Recept za kompot od krušaka

Recept za kompot od trešanja

Recept za pekmez od šipka

Pekmez od jabuka i pekmez od rajčica

Recept za pekmez od bresaka

Priprema kompota od bresaka

Kompot od višanja

Izvor: 2472