BETA verzija Ispričavamo se zbog svih mogućih poteškoća, stranica je u izradi!
Čet, 26/06/2014

KRASTAVCI UZGOJ, kako saditi krastavce

Danica Matjašić
 

Krastavac je zeljasta biljka s puzastim racvastim stablom. Obilno grananje omogućava veliku produktivnost, stoga nam jedna biljka može dati i do sto plodova. U tijeku vegetacije krastavce treba nagrtati ili okopavati i prihranjivati dušičnim mineralnim gnojivom. Kad vam vriježe dobro porastu trebate prestati okopavati. Kada glavna vriježa razvije 7 listova iznad četvrtog lista stabljiku treba odrezati tako da vam iznad zametnutog ploda ostanu dva lista. Time vam bude ranija plodonosnija, a bit će veći broj plodova. Od cvatnje do berbe traje 4-20 dana, a period berbe traje 40-90 dana. Plodove berite ujutro jer su tada najbogatiji hranjivim tvarima. Uskladištiti ih možete na temperaturi +1°C. Kod skladištenja peteljka ne smije biti oštećena i mora ostati na plodu. PASTERIZIRANI KRASTAVCI, kako se kisele krastavci za zimu KRASTAVAC VITAMINI i ljekovitost krastavca

Autor: 

Danica Matjašić

Broj izdanja: 

2674