Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 30.01.2017. 10:40.

Toplo predjelo

Varivo od šparoga postaje ukusnije ako mu pri kraju dodamo nešto ribanca

Narežemo jednu glavicu luka, malo slanine na kockice i usitnimo peršin pa sve stavimo u zdjelu sa žlicom margarina da se poprži. Onda dodamo šparoge. Ako su deblje, možemo upotrijebiti samo vrške. Posolimo ih i popaprimo pa pokrijemo zdjelu i ostavimo na slaboj vatri.

Kad su šparoge napola kuhane, umiješamo očišćenu i opranu rižu. Računajući jednu žlicu po osobi, malo je zapržimo pa zalijemo vodom, kao kod pirjanja. Ostavimo da se polako kuha, a na kraju stavimo šaku ribanog sira, razmiješamo i poslužimo.

Juha od celera

Juha od rotkvica 

Varivo od poriluka i krumpira

Juha od špinata

Varivo od salate

Izvor: 362