Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 22.09.2016. 12:16.

Gusto predjelo

Kako pripremiti riblju juhu sa češnjakom?

Sastojci:

  • glavica luka
  • glavica češnjaka
  • lovorov list
  • kitica peršina
  • celer
  • rajčice
  • ulje
  • bijelo vino
  • voda

Priprema:

Stavimo u zdjelu glavicu narezanog luka, glavicu usitnjenog češnjaka, list lovora, kiticu peršina i malo celera — sve usitnjeno, kao i nekoliko rajčica kojima smo ogulili kožicu i očistili sjemenke.

Sad stavimo nekoliko vrsta riba koje smo prije očistili i dobro oprali te sve to zalijemo čašom ulja, čašom bijelog vina i s toliko vode da prekrijemo ribu.

Zdjelu dobro pokrijemo i stavimo u vruću pećnicu dvadesetak minuta. Nakon toga izvučemo, izvadimo češnjak i lovor pa na svaki tanjur stavimo ribe i umaka uz plošku prepečenog kruha.

Rižoto od škampa

Popečci od ribe

Salata od škampa

Izvor: 378