Živa zemlja 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:45.

SADNJA U JESEN, sadnja i uzgoj povrća

Tlo se priprema za sjetvu i sadnju nekih kultura poslije berbe ljetnog povrća. Izravno možete sijati salatu i kineski kupus, zatim blitvu, matovilac, špinat i crnu rotkvu. Možete sijati za presadnice, ozime salatu, luk srebrenac i ozimi kelj. Može se saditi endivija salata, radič, korabica i luk kozjak. Nakon ovih radova prihvatite se prirodnog spremanja povrća iz vašeg vrta. Za prirodno spremanje kiseljenjem pogodne su sve vrste korjenastog povrća, korabica, cvjetovi i stabljika brokule, cvjetovi karfiola, paprika, krastavci, tikvica, patišon. Dobro operite korjenasto povrće i usitnite na željenu veličinu te mu dodajte 2-3 posto morske soli. Sve to zajedno stavite u posudu, prekrijte čistom krpom i opteretite odgovarajućom težinom da pusti vlastiti sok te ostavite na toplom mjestu nekoliko sati ili čak nekoliko dana. Kako spremiti povrće za zimu

Izvor: 2626