Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 17.12.2016. 10:53.

Tradicionalno kolinjsko jelo

Kako se pravi plućna savijača?

Sastojci:

Pripremite:

  • 50 dag tijesta za savijaču 
  • 1 kg pluća
  • 10 dag soli 
  • 3 dag papra (1 dag samljevenoga, 2 dag u zrnu) 
  • 2 lista lovora
  • 3 jaja
  • 15 dag masti 
  • 1 glavica luka

Postupak:

Oprana pluća spustite u hladnu vodu, dodajte sol, papar u zrnu i lovor. Skuhajte. Ohlađenu sameljite na krupnije, pržite nasjeckani luk, umiještajte u pluća. Dodajte razmućena jaja, pa time pokrijte tijesto, tijesto podijelite, na svaki dio stavite dio nadjeva, savijte usku savijaču, a zatim je još od kraja savijte u krug kao puža. Svakog "puža" ispecite posebno u maloj zamašćenoj posudi. Vruće iznesite na stol.

Kako napraviti prezvušt

Recept za međimursku hladnetinu

Saznajte recept za slanine

Meso z tiblice

Recept za turoš

Izvor: 2336