BETA verzija Ispričavamo se zbog svih mogućih poteškoća, stranica je u izradi!
Uto, 17/06/2014

MEDOVINA - kako se pravi medovina

Ivan Šopar
 

Medovina je nešto drugačije piće kojem se dodaju mirodije: dobro zaslađena voda medom se kuha i pritom se skida pjena dok ne nestane. Da bi medovina bila ukusnija treba zavezati u čistu platnenu krpu nekoliko klinčića, nekoliko korica cimeta i nešto limunove kore i tu krpu spustiti u medovinu da se kuha. Čim se prestaje pjeniti skine se s vatre, kad se ohladi otoči u čistu posudu i pokrije čistom krpom ili se stavi vrelnjaca, dok medovina ne prevri za što treba 15 dana. Za vrijeme vrenja posuda ne smije biti začepljena nakon čega se pretoči u drugu posudu pazeći da se ne pomiješa talog. U novoj posudi lagano vri 10-20 dana i onda se može začepiti, a piti nakon 2 tjedna. GVIRC - kako se radi gvirc LICITARSKI MEDENJACI - licitarsko srce izrada

Autor: 

Ivan Šopar

Broj izdanja: 

2020