KLIKNITE I ČITAJTE INTERNETSKO IZDANJE NOVINA   |   PREDAJTE MALE OGLASE   |   PREDAJTE ZAHVALE I SJEĆANJA

MEDOVINA - kako se pravi medovina


Medovina je nešto drugačije piće kojem se dodaju mirodije: dobro zaslađena voda medom se kuha i pritom se skida pjena dok ne nestane.

Medovina je nešto drugačije piće kojem se dodaju mirodije: dobro zaslađena voda medom se kuha i pritom se skida pjena dok ne nestane.

Da bi medovina bila ukusnija treba zavezati u čistu platnenu krpu nekoliko klinčića, nekoliko korica cimeta i nešto limunove kore i tu krpu spustiti u medovinu da se kuha. Čim se prestaje pjeniti skine se s vatre, kad se ohladi otoči u čistu posudu i pokrije čistom krpom ili se stavi vrelnjaca, dok medovina ne prevri za što treba 15 dana. Za vrijeme vrenja posuda ne smije biti začepljena nakon čega se pretoči u drugu posudu pazeći da se ne pomiješa talog. U novoj posudi lagano vri 10-20 dana i onda se može začepiti, a piti nakon 2 tjedna.

GVIRC - kako se radi gvirc

LICITARSKI MEDENJACI - licitarsko srce izrada

 - Autor
Ivan Šopar
 - Broj izdanja
2020